Тоа е најдобриот ден за сексНаучниците открија дека сексот во средата носи најголемо задоволство. Мажите се повеќе склони да мислат за храна отколку за задоволување на телесните задоволства, а 60% од паровите имаат секс помалку од еднаш неделно.


Како одговор на овие истражувања, британските стручњаци објавија резултати од друго свое истражување. Тие утврдиле во кои денови сексот носи најголемо задоволство. Спротивно на многу мислења, тоа не е петок, ниту сабота. Најдобар секс се прави во средата, но највисока концентрација на хормони во организмот има во четврток наутро.

Најлошиот ден за секс е понеделник.