Тежок како земја: Овој хороскопски знак ги нервира сите околу себе!Припадниците на овој знак се и’ вистински естети, а во некои ситуации покажуваат неверојатна желба за контрола…
Овој хороскопски знак носи неславна титула на најиритантен знак во зодијакот, токму затоа што се во состојба да искомплицираат и наједноставна работа на светот.
Станува збор за Девица.
Девицата обожува да анализира, а тоа се однесува буквално на сите работи во животот – од луѓето, до постапките, одлуките…Многумина заморуваат со својата точност, но Девиците не умеат да живеат поинаку.
Непопустлива е и својата замисла сака да ја истурка до крај, а една од главните особини е нејзината преголема критичност и грижа. Токму поради овие две работи луѓето и’ најмногу им замеруваат, а во состојба се и да нервираат.
Припадниците на овој знак се и вистински естети – кај нив се’ мора да биде во совршен ред. Тоа значи дека во некои ситуации ќе покажат неверојтна желба за контрола на лицата кои им се важни, а тоа често знае да ги нервира ним блиските луѓе. Во случај да направите нешто што не им се допаѓа, односно лошо е за нив, Девицата тоа нема никогаш да ви го заборави.
Секако, Девиците имаат и’ бројни позитивни особини, како што се снаодливост, сочувствителност, јачина. Одлични пријатели се, и во тешки ситуации секогаш ќе бидат први кои ќе помогнат.