Tекст за една несреќна мајка што била отфрлена од синот: Ја мразев беше срам за нас. Таа во моето школо готвеше храна за учениците и наставниците …На социјалните мрежи деновиве со брзина на светлината се шири текст за една несреќна мајка која била отфрлена од синот, текст за кој сме сигурни дека нема да ве остави рамнодушни.

– Ја мразев беше срам за нас. Таа во моето школо готвеше храна за учениците и наставниците. Еден ден мојата мајка влезе во класот за да ме поздрави. Подоцна другарите ме задеваа, Ми беше срам. Само што не пропаднав во земја и сакав мојата мајка едноставно да исчезне. Кога повтороно ја видов и реков дека ме срами, и дека е подобро да умре.

Мајка ми ништо не ми одоговори, само ме гледаше. Не застанав ни момент за да размилам за тоа што и го кажав, бев многу лут. Бев незаинтересиран за нејзините чувства.. Сакав само да си отиде од дома и никогаш да не се врати. Подоцна добив прилика да одам во Сингапур на студии. Таму се оженив, купив куќа и добив и деца. Бев среќен и задоволн со својот живот. Но еден ден мојата мајка дојде да ме посети. Не ме видела со години и никогаш ги немаше видено своите внуци. Се појави на вратата. Моите деца почнаа да ја исмејуваат.. Јас се извикав на нејзе: “Како си се осудила да дојдеш во мојата куќа и да ми ги плашиш децата?”

Текстот продолжува на втората страна

Страни: 1 2