Текст што сигурно ќе ве насолзи: МАМО, МАМО, МАМИЧКО !!!


Текст што сигурно ќе ве возбуди. Дали се занимаваме со неопходното почитување и разбирање на мајката – човекот кој ни дава живот и најмногу нѐ сака? И ако не е предоцна да ѝ се заблагодарам понекогаш …

” Мамо, од каде доаѓа сонцето? ”
– Доаѓа од облаците и свети за нас целиот ден, а потоа си заминува, за да можеме да легнеме да спиеме …
– Мамо, а зошто момчето во градинка секогаш ми се плези со јазик и ме влече за коса?
– Не обрнувај внимание, тој покажува дека му се допаѓаш!

* Мамо, дали правилно го прочитав зборот “млеко”?
– Да, сонце.

* Мамо, помогни за домашното по математика, оваа учителка не може ништо да објасни нормално …
– Ајде да пробаме да ја решиме. И нема лоши учителки, само треба да умееш да слушаш и да поставуваш прашања, ако не разбираш нешто …

* – Мамо, тој ми кажа дека му се допаѓам. Сепак, ти си толку убава.”
Откако го рече тоа, навистина е …

– Мама, тој не ме вика. Што треба да направам?
“Не се вознемирувај, нешто може се случило …”

Катија, кажи нешто интересно што ти се случило денес!

Страни: 1 2 3