Така му било пишано: Неверојатните факти за животот и смртта на Тоше ПроескиTоше Проески живеел 9755 дена (9+7+5+5=26) !
Кога почина имаше 26 !
Почина на 16.10 (16+10=26) во 06:20 наутро (6+20=26) !
(Т) (О) (Ш) (Е) – (23-та буква) (19-та буква) (31-ва буква) (7-ма буква) » 2 + 3 + 1 + 9 + 3 + 1 + 7 = 26 !
Тоше имаше 26, возачот Ѓорѓи 32 и менаџерката Љиљана 49 години ! Сите биле во автомобилот кога се случила несреката (2+6+3+2+4+9=26) !
Кариерата ја започнал 1997 (1+9+9+7=26) !
Се родил на 25.1 (25+1=26) !


Бројот 26 на старо-еврејски значи ГOCПOД !
Се родил на 25.1.1981 – (25+1+1981=2007)
ТАКА МУ БИЛО ПИШАНО !