Таа не знаеше зошто нејзиниот сопруг бараше развод сè додека не погледна во тетратката на нејзиниот синМалкумина можат да се пофалат со успешен и хармоничен брак.


Со текот на годините, љубовта заминува, партнерите стануваат затрупани со обврски, а сеќавањата на пријатни емоции од почетокот на врската само го влошуваат разочарувањето и предизвикуваат многу луѓе да донесат најтешка одлука и да се разведат.

Чудно како што звучи, но тајната на среќен семеен живот лежи во наједноставните работи. За жал, тоа го учиме премногу доцна. Хероина на нашата приказна денес е Хелен.


Младата жена станала очајна кога открила дека нејзиниот сопруг Џон сакал да стави крај на нивниот брак. Но, зошто да го сторат тоа, кога нивната заедница била многу хармонична. Тие не живееја полошо од другите семејства и ретко се караа.

Еден ден Елена решила да ја исчисти куќата. Додека ја чистела собата на нејзиниот син, погледот се сместил на една од неговите тетратки. Таа започна да ги врти страниците и наишла на есеј на „Моето семејство“.


Прочитајте што пишувало внатре на следната страна:

Страни: 1 2 3