Таа наполни 102 години и ги откри тајните на долговечноста: пијам и пушам по … (Видео)Старица од Шкотска ги преврте тотално замислите на лекарите за здрав начин на живот. 102-риот роденден на Мејси Странг од Глазгов ја откри тајната на својата долговечност. Во последните 75 години од долгиот животен пат феноменалната Мејси пуши по 20 цигари на ден, а не се лишува и од неколку чаши квалитетно вино.


 

Оваа практика, која крши прав и пепел од секакви лекари мантри за штетата од никотин и алкохол, г-ѓа Странг ја применува и до денес. “Голем апсурд е да се тврди дека луѓето кои пушат имаат здравствени проблеми!”, изјави стогодишницата за весникот “Метро”.


 

За да биде целосно иронично, британски медиуми објавија дека сопругот на Мејси си отишол од овој свет премногу рано – едвај наполнил 65. “За него пушењето на цигари беше табу, вистинска анатема”, се сеќава Мејси Странг.