Сврти им го грбот на оние кои никогаш немаат време за тебеСврти им го грбот на сите оние кои мислат дека се премногу важни, ценети, пожелни и успешни па нивното време е толку скапоцено што не можат да си дозволат да го потрошат на некој кој не ги исполнува нивните критериуми. Тие ќе бидат првите оние кои ќе се угушат во своите бесконечно високи ѕидови кога самотијата ќе ги стигне.

Цени го своето време и давај им го на оние кои се подготвени да ти го возвратат на ист начин. Оние кои се покрај тебе без оглед на тоа што си направил, кажал или почувствувал. Некој кој ја цени твојата искреност и се чувствува среќен што има можност да биде покрај тебе, дури и ако е тоа само твоето присуство.

Извор: Среќа

Страни: 1 2