Сврти им го грбот на оние кои никогаш немаат време за тебеСфати дека не си прв на листата на нивните приоритети туку се наоѓаш некаде на крајот, пред да се понижиш уште повеќе, едноставно заврти им го грбот.

Во тоа е тајната на добриот однос, кога и двете страни се стремат да пронајдат време еден за друг и колку тоа понекогаш да претставува предизвик. Престани да молиш за нечие внимание, да молиш за ронка од нивното време додека ти си спремен да го одвоиш сето свое за да го посветиш на некоја личност. Сфати дека не си прв на листата на нивните приоритети туку се наоѓаш некаде на крајот, пред да се понижиш уште повеќе, едноставно заврти им го грбот.

Не три е потребен некој на кого си му рамо за плачење само во оние мигови кога е потиштен а кога е во надобра состојба заборава на тебе и се однесува како да не постоиш. Не ти е потребен некој кого го интересира тоа колку и што имаш, некој со кого се чувствуваш како да чекориш по минско поле плашејки се дека еден погрешен збор или рекација може да го оддалечи од тебе.

Продолжува на следната страна

Страни: 1 2