Свекрвата го прашала синот, зошто снаата не ја чисти куќата. Неговиот одговор вреди да го прочита целиот светМладиот маж доволно добро ги памети тие зборови на неговиот татко, но и покрај тоа, не мислел да се ожени со некоја девојка, само за да неговата куќа утре биде чиста.


Сакал да се ожени за жена, во која навистина ќе се вљуби и која многу ќе ја сака.

Едвард одговорот на прашањето на неговата мајка го објави јавно, на својот блог, за да сите имаат можност да го прочитаат и да ја разберат вистинската вредност на еден брак.


„Кога се оженив за Мелоди, не мислев на чиста куќа. Мислев за тоа колку убаво и мудро размислува, како секогаш знае како јас се чувствувам и како секогаш со нејзината насмевка ги решава сите тешки ситуации. Тоа ми се допаѓа кај неа. Таа изгледаше точно како мајката, која ја посакував за моите идни деца.“- напиша накратко Клинт.

По одговорот, неговата мајка замолчела, а потоа признала дека нејзиниот син е многу во право и дека не постоел посовршен одговор на нејзиното прашање.

Нема значење кој која задача ја извршува во домот. Она што е најважно е домашната атмосфера секогаш да биде исполнета со љубов, а неуредната куќа не треба да биде најголемиот проблем во семејството.

Страни: 1 2