Свекрвата го прашала синот, зошто снаата не ја чисти куќата. Неговиот одговор вреди да го прочита целиот светИ покрај фактот дека и мажите и жените се подеднакво способни, вообичаено се смета дека задача на мажите во куќата се потешките работи, додека чистењето и спремањето низ домот е задача на жената.


Клинт и Мелоди Едвард пред 2 години стапиле во брак, а подоцна истиот го крунисале и со едно слатко бебе. Во нивниот брак, домашните обврски подеднакво ги извршувале и двајцата, пишува порталот Nane.

Еден ден, додека Клинт разговараше со својата мајка и истовремено тој ги миеше садовите, таа одеднаш го запраша, дали не го загрижува фактот што неговата сопруга Мел не одделува доволно време за да ја чисти нивната куќа.


Во тој момент, Клинт се потсети на своетите на неговиот татко, како да ја пронајде совршената девојка, со која да стапи во брак: „Отиди й ненајавено на гости и забележи, дали нејзиниот дом е доволно чист“-рекол татко му.

Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2