Страсен секс после 10 години брак – Дали е можно ?Што можеме да сториме за да имаме страстен секс, дури и по многу години брак?

• Прифатете дека партнерот за вас е вистинскиот. Луѓето не се машини и страстниот секс се дефинира пред се од тоа какви односи и емоции ние доживуваме заедно со партнерот. Ако нашето срце е некаде на друго место, ако сме навредени и не се восхитуваме на партнерот, често и сексот не е добар. Првата љубов е вистинска блискост, а потоа секс! Сексот без љубов е само фитнес, без разлика колку долго сте заедно.

• Дајте си слобода едни на други. Прифатете дека вашиот партнер не е вашиот имот. Ако размислите кој бил најголем страстен секс во вашиот живот, ќе увидите дека во секој секс секогаш има една нота на неопределеност и несигурност. Не е случајно што вонбрачните врски често се толку возбудливи.

• Направете нешто ново. За секој човек ова може да биде различно. Некои луѓе сакаат нови места или нова облека, други игри, трета размена на партнери.

Продолжува на следната страна

Страни: 1 2