Ставил црвен кромид околу вратот и преспал така: Кога се разбудил се случило чудоЛекар од Сант Петербург, Игор Кназкин, запишал рецепт за лекување на тироидната жлезда, во кој главна улога имал црвениот кромид.


Според неговата препорака, навечер, пред легнување, пресечете половина глава црвен кромид, па направете лесни кружни движења по должината вратот во областа на тироидната жлезда со половина кромид.

Легнете да спиете без да го миете вратот, за да може сокот од кромид да дејствува во текот на целата ноќ. Сокот природно ја стимулира функцијата на тироидната жлезда.


Потоа секоја вечер пред спиење ставајте кромид во чорапите!

Познато е дека кромидот ја чисти кожата, ги убива бактериите и фосфорната киселина во крвта прави чуда.

Народната медицина вели дека кромидот:

– Ја прочистува крвта

– Ги уништува бактериите и патогените организми

– Го прочистува воздухот