Ставете вечер сапун под постелнината! Потоа, еве што ќе се случиСиндромот на немирни нозе е многу непријатна состојба која може да се манифестира со грчеви во нозете, кои може да се разбудите во средината на ноќта. Во прилог на нозете, главата, рацете, торзото и други делови од телото може да бидат погодени.


Главната причина на сидромот на немирни нозе е пореметување во нервниот систем, што се чуствува како нозете мрдаат. Симптомите се јавуваат во текот на ноќта. Најлош дел од сидромот на немирни нозе може да биде многу болен и да го направи живото многу неудобен.

Како што е споменато, самата состојба е неизлечлива, меѓутоа постои природен лек кои многумина тврдат дека делува. Овој трик се темели со употреба на сапун. Се што морате да направите е да го ставите сапунот по чаршафот. Многу луѓе ставаат сапун и во чорапите.


Заменете го сапунот секој месец бидејќи има тенденција да се исуши во 30. ден.

Оваа метода нромално не е потврдена научно, тие кои се обиделе со овој трик се задоволни од неговата ефикасност. Тие луѓе тврдат дека чување на свеж сапун под посетелнината ги олеснува нивните симптоми. Доколку патите од оваа состојба, вреди оваа метода да се проба.