Ставете и крај на сувата кожаВоопшто не е мал бројот на луѓе засегнати од проблемот сува кожа и најчесто тие се жалат на сува кожа во долниот дел на нозете (колената, глуждовите и стапалата), рацете и лицето, но сува кожа може да се појави и на бутовите и стомакот. Сувата кожа може да е наследна, да е последица на стареењето или да е причинета од некоја болест. Но, исто така постојат и надворешни фактори кои можат да доведат до појава на сува кожа, како често бањање со жешка вода, користење на силни сапуни и гелови, прескокнување на негата со хидратантен крем, долг престој во претопли простории, ветровито ладно време и сл.


Независно кои се причините што не ѝ дозволуваат на вашата кожа да задржи доволно влажност, има многу нешта кои можете да ги направите за да го подобрите изгледот на сувата кожа.  

                              Работи што Мора да ги избегнувате ако имате сува кожа


Текстот продолжува на втората страна

Страни: 1 2