Старите лица сакаат поинаку …6. Старата душа знае дека вистината е во малите, но едноставни работи. Таа не се импресионира од скапи подароци, туку од неочекувани ситни изненадувања, кои му покажуваат на другиот дека помислил за неа.


7. Старата душа сака да зборува со партнерот за сè. Таа не сака да премолчува, кога има проблем.

8. Старата душа е склона да дава безброј шанси на другиот, бидејќи верува дека луѓето навистина се менуваат. Старата душа ќе ти сврти грб дури тогаш кога ќе биде убеден дека другиот не сака да се промени.


9. Старата душа очекува многу, зашто гледа во неа најдобро што може. И бидејќи таа самата дава многу. Старата душа се раздава безрезервно за човекот, кој што го сака, и го очекува истото за возврат.

10. Старата душа ги сака “старомодните средби”. Одењето на кино, убавата музика, свеќи, вечера … Сето ова ја разгорува љубовта на старата душа.

11. Старата душа умее да сака. Вистински. Така, како другиот не умее да се сака себе.

Автор: Бриана Виест

 

Страни: 1 2