Старите лица сакаат поинаку …1. Старата душa доликува кон врската, мислејќи како ќе израсне во неа, а не што ќе добие од неа. За старата душа секој човек е учител, а секое искуство – лекција.


2. Старата душа бара некој со кого да комуницира на поинаков, подлабок начин. Таа не сака само некој со кого да ja исполнува својата осаменост. Сака некој да го допре неговото срце и кој да го отвори своето срце за неа.

3. Старата душа сака страсно, но заедно со тоа има потреба од личен простор и време само за себе.


4. Старата душа сака да се поврзе со партнерот на ментално, емоционално, духовно и сексуално ниво. Ако нешто од ова недостасува, старата душа знае дека едноставно не е партнерот за неа.

5. Старата душа не се плаши да излезе од една врска. Таа знае дека се во животот се случува со причина и секој чекор те доближува до целта. Во случајот – до човекот со кого е напишано да бидеш.

Страни: 1 2