Според науката ова се мажите што можат да ви пружат оргазамКонечно, оргазмите се сведоа на наука!

Истражувачи на Универзитетот на Албани прашале група на жени кои се во хетеросексуални врски за нивните партнери и нивните оргазми, како и за способноста на нивните партнери да ги доведат до оргазам и одговорите што ги добиле…не биле многу изненадувачки.

Според студијата, имало поголема веројатност жените да доживеат оргазам со партнери кои се богати, уверени и привлечни – додека нивните оргазми биле поинтензивни ако сметале дека нивниот партнер изгледа добро. Друг фактор за сексуално задоволство? – Широки рамена.

„Интензитетот на оргазмот бил поврзан со тоа колку жените ги привелкувале нивните партнери, колку пати неделно тие имале секс и рејтинзите за сексуално задоволство,“ наведоа истражувачите.

Продолжува на следната страна

Страни: 1 2