Според истражувањата, главен извор на стрес кај мажените жени се сопрузите, а не децатаОмажените жени се повеќе под стрес отколку самохраните мајки. Има огромен товар врз нив: работа и грижа за семејството. Почесто страдаат од главоболки, замор и негативни емоции. Се покажа дека сопрузите, кои не се грижат за децата, се главната причина за овие проблеми.


Дури 46% од испитаниците признале дека нивните деца се помалку досадни од нивните сопрузи. Сепак, непријатните емоции што ги доживуваат немаат врска со неверство или семејно насилство.

Страни: 1 2 3 4 5 6 7