Според бојата на очите, еве каков карактер иматеТокму низ очите можеме да извлечеме многу информации за тоа што се случува со другиот човек.


Какво значење имаат самите очи и нивната боја за ликот на одредена личност?

Луѓето со зелени очи обично се принципиелни и умеат да ги постигнат целите. Тие знаат што сакаат и одат непоколебливо кон исполнувањето на плановите. Тие уживаат во авторитетот и способни се да се спротивстават на тешкотиите. Професионализмот им е неоспорен, но ретко од нив стануваат добри лидери. Никогаш не е лесно да ги разгатнеш, но самите тие лесно ги проценуваат другите. Зеленооките имаат високи барања кон речиси сè и често се случува да бидат во конфликт со луѓето.


Луѓето со кафеави очи се полни со енергија и подготвени да заземат врвови. Тие се родени лидери, но и родени коцкари. Во нив беснее страст и енергија. Тие брзо заработуваат симпатии (особено на спротивниот пол, што се објаснува со нивната длабока сексуалност и сензуалност). Носителите на темно кафени очи се експлозивни, па дури и агресивни.

Луѓето со светло-кафеава, орев очи се почувствителни и скромни, вредни се и навикнати се да се потпираат само на себе. Тие секогаш имаат многу пријатели, бидејќи тешко влегуваат во конфликти.


Луѓето со светло сини очи се романтични личности, многу чувствителни, занесени и ранливи. Прифаќаат од срце сè и тоа ги прави каприциозни, сентиментални и склони кон депресија. Луѓето со светло сини очи сепак се речиси целосна спротивност. Во принцип, тие се сурови, барајќи кон себе и кон другите разновидност.

Сивооките луѓе се исклучително вредни. Тие се избалансирани, умни и практични. Се одликуваат со пресудни ставови и тоа ги прави стабилни личности. Имаат брилијантен ум, но слабо развиена интуиција.

Луѓето со сиво-сини очи знаат што точно сакаат и цврсто ги бранат своите интереси. Во исто време успеваат да се смирени и фер, без оглед на околностите.

Носителите на очи со сиво-зелена боја се совесни и вредни. Тие се исклучително прагматични личности кои имаат сосема реален поглед на животот.

Луѓето со шарени очи се мили, весели, добродушни. Во љубовните односи, пред сè, се чуваат на пријателството меѓу себе и партнерот, што често ги прави нивните врски долготрајни, но и многу често остануваат неразбрани и потценети.

Луѓето кои имаат жолтеникави очи се среќаваат доста ретко. Нивната непредвидливост ги поминува сите граници. Оние кои влегле во нивната црна листа, ја доживуваат на грб целата нивна негативна сила. Но, со своите пријатели тие се најдобрите луѓе на светот.