Совршениот подарок оваа Нова Година за вас: Долготрајно мазна кожа без влакна за само неколку минути со Philips Lumea, секогаш и секаде

Зимата и студеното време нè вовлекоа во дебела облека која целосно ја покрива нашата кожа. Сепак, никој од нас не заборава на влакната на телото, кои се тука откако ќе ги соблечеме неколкуте слоја облека. Станува збор за мулти-сезонските влакна кои без разлика на годишното време растат и  нивното постојано отстранување ни создава постојана обврска и главоболки.

Со децении иноваторите и индустријата го бараа посакуваното решението за долготрајно отстранување на несаканите влакна на лицето и телото. За среќа, тоа сега е достапно и  препорачано од повеќе од 2.5 милиони задоволни кориснички во светот, а е спакувано во неколку сантиметри и го носи името Philips Lumea.

 

philipslumea1

Иновативната интензивна пулсирачка светлина (IPL) која досега се вградуваше само во скапите уреди за фото-депилација во големите козметички салони кои своите третмани ги наплатуваат цело богатство, веќе е достапна за секого од нас. Имено, нежните светлосни пулсирања ефикасно и безбедно го прекинуваат циклусот на растење на влакната и притоа безболно ги отстрануваат, со што овозможуваат мазна кожа без влакна. Револуционерно е тоа што влакната исчезнуваат дури и до 92% и тоа само по 3 третмани со новите фотодепилатори на Lumea. Со тоа за само неколку третмани од по неколку минути, ние ќе успееме долготрјно да ги отстраниме влакната од нашето тело и подготвени да ги чекаме летните денови.

philipslumea10

Philips Lumea дејствува ефикасно, лесно и безбедно на голем број типови влакна и кожа. Дејствува на природно темно руси, кафеави и црни влакна, како и на кожа со многу светол, но исто така и темен (но не премногу темен) тен, а како и со сите други методи на фото-депилација што ја користат IPL технологијата, Lumea не може да се користи за третман на бели/сиви, светло руси или црвени влакна, од причина што овие влакна не можат да ја апсорбираат светлината која ја емитува Philips Lumea

Новата Philips Lumea доаѓа со неколку додатоци кои овозможуваат поедноставен третман на различните делови од телото. 

 

 

philipslumea2

Тело –  8,5 минути за долниот дел на двете нозе

За третман на поголемите делови од телото, употребете го модулот слајдер кој ќе ви овоможи да го завршите третманот многу побрзо. Едноставно само држете го копчето и додека го лизгате фотоепилаторот кој ќе емитува светлосни сигнали во еднакви интервали .

 

 

 

philipslumea3

 

Додатокот за тело има најголеми димензии, овозможувајќи помалку време за третман. Има заоблен облик за постигнување оптимален контакт со нашата кожата при третирањето поголеми делови од телото, како што се нозете. 

 

 

philipslumea4Лице – 1,5 минутаphilipslumea9

Додатокот за лице има посебно дизајниран дополнителен филтер кој ќе ве осигура дека нежната кожа на лицето е дополнително заштитена од иритации. Овој додаток има мал рамен отвор за нежна и прецизна примена над усните, брадата и бакенбардите.

 

Lumea може слободно да се користи на надусниците и брадата, но не ја користете во зоните околу очите.

 

Бикини-зона и зона под пазувите 2 – 2,5 минути

bikini

Прецизниот додаток се користи за обете зони – за третман на бикини зоната и под пазувите. Овој додаток е заоблен кон надвор за да ги поедностави третманите во зонитеphilipslumea7 каде природната линија на заоблување на телото е кон внатре.  Прозорецот е помал со цел да постигнете максимална прецизност, а исто така, овој додаток вклучува екстра-провиден филтер затоа што влакната во оваа зона се појаки и погусти од влакната на нозете.

Воала – за неколку минути од вашето време, за само неколку третмани, добивате долготрајно мазна и нежна кожа, без влакна, која ова лето гордо ќе ја покажете!

И за крај, но не помалку важно –  револуционерниот уред на Philips е одличен новогодишен подарок за женскиот пол. Затоа, побрзајте во продажните места на Neptun и Setec каде до крајот на месецот ќе можете да ја купите Philips Lumea намалена за 20%!

Дознајте повеќе за Philips Lumea овде>>>