Совети од мудра баба: Животот ми помина во штедење пари, нерви и сила – И ПОВТОРНО НИШТО НЕМАМЖивотот ми помина во штедење пари, нерви и сила, а пак ништо од сето тоа немам. Подобро ќе беше ако трошев.


Советот на оваа мудра и искусна баба (83) е всушност дел од писмото што и‘ го испратила на нејзината пријателка. Писмото ви го пренесуваме во целост: „Повеќе читам, помалку бришам прашина. Седам во дворот и се восхитувам на погледот, а плевелот во градината повеќе не ми пречи.

Поминувам повеќе време со моето семејство и пријателите, и работам помалку. Кога и да е можно, животот треба да биде образец на пријатни искуства, а не на крајна издржливост.


Сега се обидувам да ги препознаам тие моменти и да ги ценам. Не штедам ништо, користиме добар кинески порцелан и кристал за секоја посебна пригода, како што се губење на еден килограм, исправен мијалник кој не капе или прва расцутен ирис. Го носам моето убаво сако кога одам на пазар.

Продолжува на следната страна:


Страни: 1 2 3