Совети од ЕВН: Како најлесно и најефикасно да заштедиме струјаЛАДЕЊЕ


– Избегнувајте фрижидерот и замрзнувачот често и долго да го држите отворени.

 – Прегледно сортираните прехрамбени производи Ве поштедуваат од подолго барање.

– Апаратот за ладење не го поставувајте до шпоретот или до грејното тело. Колку епониска температурата во околината на апаратот толку помала е потрошувачката на енергија.
– Фрижидерот редовно одмрзнувајте го, мразот троши повеќе струја!

– Не ставајте топла храна и големи тенџериња во фрижидерот!

– Храната уредно наместете ја во мали тенџериња

– Не ја држете долго отворена вратата на фрижидерот, брзо вадете го она што ви треба

– Фрижидерот е еден од најголемите потрошувачи во домот. Ако имате два, или еден стар, заменете го со еден нов


Страни: 1 2 3 4 5