Совети од еден пчелар: Кога ќе ве касне оса, пчела или стршлен ова ќе ве спаси од болка и оток!Следниот совет е од еден пчелар, кој е испробан и се знаат резултатите. Според советите кои ги дава овој пчелар, може да си помогнете многу лесно, ако имате аспирин таблетка.


Едноставно стиснете ја таблетата и ставете ја на каснатото место. Држете така една минута, а потоа извадете ја. На овој начин ќе го спречите отокот.

Убодот брзо ќе помине.