Совети: Како да ја пораснете побрзо вашата косаКако што веќе докажавме теорија, долгата коса е еднa од најпривлечните женски богатства. Убавата кратка коса умее да ги моделира цртите на лицето на начин на кој ниту една друга фризура не може, но долгата и одржувана коса останува неоспорен наш фаворит и вечна класика во жанрот.

За да не ги споменуваме само придобивките, но и да бидеме целосно практични, ви претставуваме некои совети со кои ќе го забрзате процесот на раст на вашето влакно.

1. Правилна исхрана.

Доколку се придржувате кон некаков режим на исхрана, имајте на ум дека тоа неминовно се одразува на вашата кожа и коса. Здравата исхрана, која вклучува комбинација од протеини и хранливи материи, е совршено решение. Јадење на балансирана исхрана го штити фоликулот. Оревите, особено бадемите, како и лососот се исклучително добра опција.

2. Не претерувајте со диетата.

Многу убаво не е на убаво. И во таа смисла правете ги работите со граници. Не претерувајте со диетата, за да не се добие ефектот “јо-јо”, што е најмногу штетен процес за вашето тело. Секоја една ненадејна промена го докажува своето влијание врз косата и може да ја уништи.

Страни: 1 2