Совет на една мајка кон мажената ќерка: „Никогаш не ги заборавај своите другарки”„Никогаш не ги заборавај другарките.“

Тие ќе стануваат се повеќе важни за вас со возраста. Колку и да го сакаш сопругот, колку и да си ги сакаш децата, секогаш треба да наоѓаш време за пријателките. Тие не се само пријателки – тие се твои сестри, твои ќерки, твои мајки, твоето друго семејство. Жените секогаш имаат потреба од други жени во нивниот живот!

„Колку глуп совет“ – помислила си ќерката.

Па нели штотуку се омажив. Веќе пријателите ни се заеднички и во парови. Плус јас не сум некоја тинејџерка. Мојот сопруг и моето семејство ќе ми даваат сè што ми треба. Мојот живот ќе се здобие со вистинска смисла.

Но, сепак таа, ја послушала мајка си и продолжила да одржува контакт со своите пријателки.

Минувале годините, животот се менувал и ќерката почнала да сфаќа колку вистина има во советот на нејзината мајка. Затоа што и да се случи во животот и семејството на младата жена, пријателките нејзините секогаш биле најсилната нејзина поддршка.

Мажената жена станала на 40 години и дознала дека:

Страни: 1 2 3