Сочни крофничкиПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:


* 1 шаша вода

* 1 лажиче сол


* лажица сол

* 3гр сода бикарбона

* 2 чаши брашно

* 2 јајца

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Во длабок сад ги мешаме јајцата, додаваме малку брашно, ставаме сол, млеко и сода бикарбона.

Ја додаваме водата и се мешаме до добивање на хомогена смеса.
Се добива не многу густа каша.
Во длабока тава со висина барем 8см, додаваме масло до средината и откако ќе се загрее, со голема

лажица ставаме од смесата во маслото.
Додека се пржат, тие се превртуваат сами.
Ги сервираме топли, по желба со посеан шеќер во прав.