Со 3 урми дневно и само 12 дена! Еве што ќе се случи со вашето тело!Во една студија биле испитувани 69 жени, при што дошло до заклучок дека ако жените јадат урми за време на последните 4 недели до породувањето, тоа ќе биде малку. Урмите исто така помагаат при слабеење по бременоста.


Магнезиумот кој го содржат урмите е корисен и кога станува збор за висок крвен притисок. Калиумот во урмите исто така е корисен, бидејќи помага за подобра работа на срцето и го намалува крвниот притисок. Седум различни студии докажаа дека магнезиумот го намалува ризикот од мозочен удар за околу 10% на секои сто милиграми магнезиум, ако се зема секојдневно. Истражувањето е објавено во American Journal of Clinical Nutrition и јасно покажува дека урмите можат да го намалат ризикот од мозочен удар.

Има студии кои покажуваат како состојките на урмите се одразуваат врз здравјето и работата на мозокот, односно кога имате доволно витамин Б6 во вашиот систем, мозокот всушност работи добро.


 

Страни: 1 2