Со 3 урми дневно и само 12 дена! Еве што ќе се случи со вашето тело!Дали некогаш сте размислувале некогаш што ќе се случи, ако почнете да јадете урми? Веројатно не.


Повеќе од луѓето не размислуваат за урмите и нивното влијание врз здравјето.

Но ако почнете да јадете 3 урми на ден еве што ќе се случи:


Првото нешто што ќе забележите е дека урмите имаат некои одлични хранливи предности. Не треба да земате дополнителни витамини, ако јадете 3 урми на ден. Тие содржат бакар, калиум, влакна од манган, витамин Б-6 и магнезиум.

Тие се одлична храна за варењето. Ако имате проблеми како запек или други проблеми со дигестивниот тракт, урмите можат да ви помогнат. Тие содржат растителни влакна, кои се лековити и го намалуваат ризикот од рак на дебелото црево. Урмите се препорачуваат и за лекување на хемороиди.


Поради тоа што содржат доста магнезиум, урмите можат да ја ублажат болката и да помогнат при оток. Студиите покажуваат дека магнезиумот во урмите може да помогне за намалување на артериските воспаленија да го намалат ризикот од срцеви заболувања, како и голем број други воспаленија.

Страни: 1 2