Снегот доаѓа со ладен студ! Температурите паѓаат нагло до -10 степени“Во последните 10 дена на декември се очекува повеќе динамика во атмосферските процеси и снежни врнежи, но се уште е рано, сепак да се каже дали точно на Божиќ ќе врне снег”.


На планините веќе има снежна покривка, а до средината на месецот, сепак се очекува да наврне уште снег во планините и да се формира снежна покривка во низинскиот дел на земјата.

“Нај ниските температури кои ги очекуваме во декември се помеѓу -10 и -5 степени, а највисоките температури ќе бидат помеѓу 11 и 16 степени. Највисоките температури ќе бидат оваа недела, а најниските температури се очекуваат на крајот на месецот”.