Сликите кои ќе вe растресат: Трагичната историја на една мајчинска љубовЗа него неговата мајка рече: “Минавме низ пеколот на 6 ноември, кога сфатив дека сум направила абортус, но реално тој се” роди “на 23ти. Добив чудни контракции, кои се интензивираат се повеќе и повеќе и бев преплашена.

Токму во 15 : 35 часот веќе го имав малиот Рајли. Кога го видов, ме обзеде чувство на гордост, љубов, мир и комфорт. Го сакам и знам дека Бог ќе се грижи за него, додека јас не можам да бидам со него повторно.”

Бидејќи Рајли останува во утробата на својата мајка повеќе од 2 недели, откако не е исфрлен од нејзиното тело при абортусот, неговата кожа е со малку поразлична боја од новороденче. Сепак тој е најубавиот подарок за своите родители.

Да даруваш живот е несомнено најубавото нешто на светот. За жал приказната, која денеска ќе ви ја раскажеме не завршува со среќен крај, но и покрај тоа ни ја покажува силата на мајчината љубов дури и после смртта.

Минди Данисен се подложува на два трагични абортуси – едниот со девојче на осум недели и пет дена и другиот – со момченце во седмата недела.

За да му покажеме на светот колку ги сака, мајката создава албум во една од социјалните мрежи, во кој објавува фотографии на двете дечиња во повој. Фотографиите се споделени од многу мајки, во знак на сочувство кон личната трагедија на оваа жена, што само по себе зборува за хуманоста кај луѓето, која не би можела да биде повеќе од очигледна.

Тажната статистика покажува дека 89% од абортусите се случуваат токму во овој период од бременоста.