Слатките обврски на старосватицатаКако што веќе сме запознаени, најслатките обврски од женската страна паѓаат на старосватицата. Доколку веќе ја дефинираме нејзината доделена титула, за неа може да се искажат зборови кои симболизираат длабоко и вистинско пријателство, взаемна доверба и приврзаност. Ова назначување е само почеток на една нова етапа од животот која ќе ве врзува со вашата другарка во текот на целиот живот. Комплиментот да се биде старосватица носи и свои „слатки обврски“, но од друга страна е и еден вид сведочење за вашиот карактер.


Колку што ја познавате нејзината надворешност , позната ви е и внатрешноста, и со тоа ќе и се најдете во секој неопходен момент при промена на расположението.

За мало олеснување МОЈДЕН со вас ги споделува основните обврски на секоја старосватица и ситуации со кои треба да се соочите :


Бидете константна поддршка

Давајте сугестии , предлози , заедно внесете се во невестинска авантура …совршениот фустан мора да е тука некаде!!!
Бидете искрени пред се, доволно долго се познавате за да можете да и кажете кога нешто навистина не ви се допаѓа ( секоја сугестија е добронамерна)


Бидете сигурни дека се е под контрола , изгответе мал список на обврски и маркирајте редоследно.
Направете ги сите подготовки околу моминската вечер ( бидете сигурни дека вметнувате елементи кои вашата најмила навистина ги сака)

Одбегнете ги сите клишеа … модифицирајте и бидете оригинални!

Никако не го заборавајте списокот на гости кои невестата ќе ги сака на својата забава

Бидете спремни околу сета организација со трошоци , резервација , поклон и останато .

Опуштена фото-сесија пред свадбеното лудило ;

Со фотографите изберете локација каде сакате да се фотографирате со вашата пријателка.Ве очекува незаборавна фото-сесија и спомени кои засекогаш ќе ги имате за себе.

Бидете опуштени , спонтани …бидете тоа што сте!

…А сега е време да се подготвиме за останатите обврски….

НИКАКО НЕ ЗАБОРАВАЈТЕ

Вашиот список, никаде без него

Лични документи за идентификација

Свадбениот поклон

Свеќите за во црква

Финансии (неопходни за слики , црквени обврски …)

Материјалот купен за невестата

Вашиот мобилен телефон

…. дали заборавивме нешто ?

Уживајте во веселбата !