Скопје доби нова продавница за спорстка облека и обувкиКомпанијата Џак претставува еден од најголемите ланци на мултибренд продавници за спортска опрема на територијата на Србија. Веќе 20 години, Џак ги нуди врвните колекции од најпознатите светски брендови како Hummel, Niкe, Adidas, Reebok, Converse, Puma, Colmar, Speedo, Arena, Joola, но и многу други.

Покрај големата понуда на спорстка облека и обувки, во нивниот асортиман може да се најде парче спортска опрема за фудбал, кошарка, ракомет, одбојка, тенис, велосипедизам, пинг-понг, како и многубројни справи за вежбање.

Приказната која започна во Србија сега продолжува и во Македонија со локација во трговскиот центар Лумикс ( на влезот на ГТЦ ). Отворањето на продавницата Ди Спорт во Скопје е голем чекор кон нашето постојано усовршување и надградба како и тежнеење да бидеме чесен и поуздан партнер кои секогаш ги подржува спортските манифестации и младината, соопштија од компанијата.

Преку уважувањето на потребите на потрошувачите и квалитетната услуга која секогаш ја нудиме се надеваме дека ќе прераснеме во место кое ќе ги задоволи сите ваши потреби на чекор од нас. Со ведар дух, ќе се обидеме да докажеме дека спортот и рекреацијата се забавни.