Сите се грижиме само за лицето, а градите стареат најбрзоДелот од телото кој старее најбрзо се всушност градите. Токму тие трпат најмногу промени – слабеење и дебелеење, хормонални промени, бременост и доење.


Ова го покажуваат податоците објавени во Journal Genome Biology.

Покрај внатрешните причини за стареењето на градите се одговорни и многу надворешни фактори меѓу кои и изложувањето на сонце.


Затоа, навлажнувајте редовно, масирајте нежно. На кратко, негувајте ги градите! Тоа е гаранција за убави и “млади” гради за подолго време.