Силната жена не се одмаздува! Таа продолжува и ја остава кармата да ја врши валканата работа…Силната жена е свесна за нејзините слабости. Таа не е жртва на битките кои ги води со самата себе, бидејќи знае дека е многу повеќе од тоа, во кое би се претворила.

Таа живее динамично и не се плаши да излезе од зоната на удобност, затоа зборот “слабост” е исклучен од нејзиниот речник.

Силната жена знае како да преживее на бојното поле наречено живот. Затоа што понекогаш ѝ треба голема храброст само за да излезе од креветот и да излезе од нејзиниот стан.

Има цели. Има соништа. И како било кој нормален човек, тaа понекогаш само сака да биде сама.

Таа може да понуди многу.

Таа е силна жена, а кога почувствува дека мрачните мисли и земаат надмоќ, вдишува длабоко воздух, го избиструва умот и ја очекува светлината да и го покаже патот кон дома.

Една вистинска жена не сака да се одмазди. Таа продолжува и ја остава кармата да ја врши валканата работа.