Што знаеме и не знаеме за градите?Женските гради се местото кое најчесто ги привлекуваат машките погледи. Со зголемувањето на годините, градите постепено ја губат својата еластичност, влијаат од честите диети, од бременоста … Од овој напис ќе научите сè најважно, што треба да знаете.


Колку и да не ви се допадне ова, кожата на деколтето старее побрзо. Зошто? Бидејќи е изложена на директно сончево зрачење.

Кожата се збрчкува побрзо од остатокот на телото. Покрај сончевата топлина, топлите кади и сауната исто така не се пријатели на градите. Многу корисно за кожата на градите е да се мијат со млака вода.


Изложувањето на сонце може да предизвика рак на кожата, но не и рак на дојка.

За време на бременоста градите се зголемуваат, а ова се должи на млекото. Не плашете се, откако периодот на доење одмине, тие ќе се вратат. Третирајте ги со навлажнувачки креми.

Драстичното слабеење е непријател №1. За да не ги загрозиме градите, потребно е да ослаби не повеќе од 1 килограм неделно. Тоа нема да ја деформира кожата и ќе ја остави време да се адаптира кон новиот волумен.