Што значи ако жените ги прекрстат нозете …Зошто жените ги прекрстуваат нозете додека се исправени? Прво да започнеме со малку психологија. Психолозите се непостојани дека таквата поза значи дефанзивна позиција. На овој начин, дамите сакаат да се изолираат од својата околина.


Во ова држење на телото, жената чувствува непријатност, а „вкрстените нозе“ се одбранбена реакција на ниво на потсвеста. Но, оваа позиција на телото исто така сугерира дека на девојчето може да му е досадно.