Што значи ако ти игра окотоОбидете се да ги избегнувате конфликтите и да не си ги трошите нервите залудно. На многу луѓе помага еден трик : затворете ги очите и длабоко дишете и издишувајте, потоа отворете очи.


Направете вежби 3-5 пати, тоа може да помогне да се ослободите од непријатниот тик.

Ако тикот повторно се појави, едноставно повторете ја вежбата. Ако сепак тој не запира, треба да се обратиме кон невролог. Окото може да игра при неврози. Треба да се избегнуваат скандалите и други стресни ситуации и да се одморате што е можно повеќе.


Добро е да не ги оптоварувате очите во таков момент. Избегнувајте ја телевизијата и компјутерот.

Ако окото ви игра подобро е да си ставите очила. Според народните верувања, ако ти игра окото, тоа е одговор на важно прашање. Ако ти игра десното око, желбата ќе се оствари, а одговорот е позитивен. Ако игра левото – не е добар знак, на полошо е.

Страни: 1 2