Што значи ако окото ти играПонекогаш се случува мускулот на очните капаци да се намалува, што може да биде многу непријатно чувство. Уште понепријатно е дека тоа може да трае неколку часа, па дури и денови.


При тоа постојано движење мускулот почнува да се уморува, и предизвикува болка. Во повеќето случаи нервениот тик е предизвикан од прекумерното оптоварување на нервниот систем и реакцијата на било какви искуства.

Тие може да се случиле дури пред неколку години, но дури подоцна да се манифестира реакција предизвикана од повреда на нервниот систем. Окото може да почне да игра и како последица од напрегање на очите, наример од компјутер или ненаспаност.


Тикот поттикнува кон преиспитување на режимот на работа и одмор. За да се избави човекот од него, треба да почива повеќе и да не се оптоварува.

Текстот продолжува на следната страна:


Страни: 1 2