Што значи ако градите не ви се еднакви?!Доколку нееднаквоста на дојките ви пречи во естетска смисла, тоа може да се реши со вметнување на влошка во една од корпите на брусхалтерот.

Доколку едната дојка е барем за половина корпа поголема, жените некогаш размислуваат и за операција, било да ја намалат едната дојка или другата да ја зголемат со вградување на имплант.

Во таков случај би требало да поразговарате со гинекологот за можните ризици од операцијата, бидејќи може да се случи да останат трајни лузни или да дојде до губиток на чувствителноста.

Едно време се веруваше дека дојките со нееднаква величина го загрозуваат здравјето на жените, односно, дека од рак на дојки најчесто заболуваат жени со асиметрични гради.

Меѓутоа, истражувањето кое довело до таков заклучок било направено врз многу мал број испитаници, па не може да се земе како релевантно.

Повеќето лекари сметаат дека асиметричните гради не претставуваат ризик за заболување од канцер на дојка.

Значи, ако градите ви се видливо асиметрични, без страв! Тоа не е ненормално – здрави сте. Сепак, можете да ја промените состојбата, доколку тоа го сакате.

Извор: нмд.мк

Страни: 1 2