Што значат затворените очи за време на сексЗатворените очи за време на секс може да значат различни работи. Тие може да се знак дека партнерите не се искрени или дека не им е пријатно доживувањето. Често сепак затворените очи укажуваат вистинско задоволство.


Затворените очи за време на секс може да се показател за различни проблеми. Понекогаш тоа покажува дека човек не се чувствува удобно со овој партнер. Друг пат тоа е начин за исклучување на надворешни влијанија и концентрација врз чувствата.

Некои луѓе имаат вроден срам од сексот или се срамат од своето тело. Во најлош случај, затворените очи покажуваат дека човек само со телото има секс, а со духот е многу далеку.


Понекогаш партнерите затвораат очи поради нерешени проблеми, навреди, емоционално или физичко насилство, па дури и финансиски несогласувања.