Што според нутриционистот Џоан Салг Блеј ќе се случи, ако престанете да јадете месоДа не јадеш месо е избор кој има свои позитивни и негативни страни, жешки следбеници и жешки непријатели.


Нема да се обидуваме да ве убедуваме ниту во вегетаријанството, ниту кај месото. Но, еве што раскажува Џоан Салг Блејк, нутриционист од Бостонскиот универзитет за ефектот од прекинот на месото.

Ќе изгубите неколку килограми


Во првите месеци по прекинот на месото ќе ослабете со просек 3 килограми. Тоа е сосема природно, со оглед на многуте калории, кои се содржат во месните јадења. Се разбира, ако го замените месото со торта, не може да очекувате губење на тежината.

Страни: 1 2 3 4 5 6