Што според хороскопскиот знак да јадеме за да бидеме здравиХороскопскиот знак може да даде насока за многу активности, а како што знаеме, според знакот може да се утврди кој скапоцен камен да го носиме, која боја и слично.

Покрај нив, сепак можеме ако сакаме да ја промениме исхраната, да посветиме внимание на она што можеме и не можеме да јадеме. Зошто за некои знаци некои хранива не се препорачуваат и обратно? Еве што да јадеме според знакот, за да бидеме здрави:


Овен
Тоа е мисловен знак, кој управува со главата. Најдобра храна за мозокот се житните култури, храната од пченица, малку месо, риба во доволни количини. Тонизаторите се излишни и сите слични пијалоци треба да се исклучат. Последното усвојување на храна треба да биде најмалку 2 часа пред спиење.

Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12