Што сепак се случува, кога тој сака брак, а таа – не ?!


Љубовта и бракот не одат рака под рака, како што мислат многумина. За некои жени љубовта е едно, а бракот – сосема друго нешто.

Причините за тоа можат да бидат различни, но најважно во случајов е следново – откажувањето од брак не е откажување од самиот него. Што сепак се случува, кога тој сака брак, а таа – не ?!

Will You Marry Me ?

За да не ги повредиш неговите чувства, ќе треба да ги објасниш вистинските причини за својата одлука и тие треба да се искрени. Можеби веќе имаш горчливо искуство зад себе со човек кој те разочарал. Можеби бракот на твоите родители е целосен неуспех и тоа те тера да се сомневаш во него. Некои мажи и жени се плашат да преземат сериозни обврски, бидејќи се сомневаат во себе. Можно е и само сега да не е вистинскиот момент за еден брак, но подоцна – да е !

Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2