Што се случува после 90 дена апстиненција од секс?Променете ја секојдневната рутина во вашата врска и ќе видите како повторно ќе се заљубите во партнерот, но и повторно ќе копнеете по него во секоја смисла на тој збор.
Дали е апстиненцијата навистина корисна? Или сепак не е здраво да ги придушуваме своите природни нагони?
Многу луѓе се одлучуваат за апстиненција иако се наоѓаат во стабилни врски, или во брак. Но после 90 дена без секс, многумина признаваат дека биле многу повеќе заљубени и дека чувствувале многу поголема љубов кон партнерот за разлика од порано.
А ова се три одлични причини за повремено да се воздржите од секс!
1. Обновете ја страста во врската
Ако сакате да ја обновите страста во врската, можеби сега е најдоброто време за некое време да апстинирате. Променете ја секојдневната рутина во вашата врска и ќе видите дека повторно ќе се заљубите во партнерот и дека многу повеќе ќе копнеете по него, во буквална смисла на зборот. После одреден период поминат во апстиненција, страста во вашата врска повторно ќе се разгори, а првиот секс после тој подолг временски период со сигурност ќе биде луд и незаборавен.
Текстот продолжува на следната страна


Страни: 1 2 3