Што се лекува со сексотАко мислите дека од сексот добивате само задоволство и ништо повеќе, жестоко се лажете. Сексуалната активност влијае добро на имунитетот и корисна е за здравјето. Ајде да видиме какви проблеми можат да се излечат со сексот.


1. Грип – Ако не сакате да се разболите од грип, настинка и слично, тогаш имајте секс. Ова ќе го стимулира вашиот имунитет и поретко ќе се разболувате.

2. Мигрена – Честите главоболки водат до лошо расположение. Но, сигурно ќе бидете во добро расположение, ако редовно имате секс.


3. Дебелината – Полесно и попријатно е да се топи вишокот килограми во кревет со најблиските, а не во салата. Ако пак ги комбинирате и двете, многу наскоро ќе имате идеална фигура.

4. Проблеми со кожата – Сексот нè штити од брчки и ја прави кожата мазна. Освен тоа ја спречува појавата на несаканите пупки, кои можат да ни го расипат расположението.


5. Лошо расположение – Ништо подобро не го подобрува расположението, од сексот.