Што сакаат да скријат мажите, а што женитеМеѓународно истражување меѓу 1.000 лица од двата пола покажува дека само 13% од мажите ќе се загрижат, ако семејството и нивните пријатели откријат голи слики во нивните телефони.

Поголем дел од испитаниците изразуваат загриженост за банкарската историја зачувани во телефонот, па затоа 25% од испитаниците сакаат да ја скријат оваа информација.

Дури 15% од претставниците на посилниот пол и 5 отсто од дамите би се грижеле ако нивните интимни фотографии направени со нивниот личен смартфон, станат достапни пред друго лице.

Кај мажите е два пати поверојатно да се сликаат голи сами, а само 3% од жените признаваат дека тоа го прават.

Од друга страна перверзните пораки се болна тема и за двата пола. Вкупно 23% велат дека би ги скриле или избришале пораките и СМС со слична тематика, кои ги добиле или испратиле.

12% пак не сакаат партнерот или друг значаен човек да ја гледа галеријата во нивниот телефон.