Што после 4 часа ќе се случи во вашето тело, ако изедете грст оревиИма едно ново истражување кое покажува дека ако јадете грст ореви секој ден, тоа ќе ве заштити од срцеви болести. За 4 часа по земањето на ореви или ореовото масло ќе го подобрите протокот на крв во телото.


Ова ќе ве заштити од кардиоваскуларни болести. Професорот д-р Пени Крис Етерон од Пенсилванија, вели дека ако консумираме грст ореви или ореово масло, за 4 дена можеме да го намалиме ризикот од срцеви болести.

Со јадење на три лажици (педесет и еден грам) ореово масло би можеле да ја подобрите состојбата на крвните садови само за 4 часа.


Ореовото масло е особено добар за интегритетот на ендотелијалните клетки. Овие клетки играат важна улога во еластичноста на крвните садови.