Што ни прави најсилен впечаток на првиот состанокНа првиот состанок мажите често се обидуваат да ги импресионираат дамите со хумор, стилска облека или убав ресторан, но вистината е дека жените остануваат фасцинирани најнапред, ако куќата и автомобилот на својот избраник им се на потребното ниво.


Според новото истражување дамите обично се загледуваат во рамо, за да ја погледнат марката на автомобилот, со кој мажот одлучиле да се појават на средбата, а потоа се трудат да разберат каде и како живеат.

Најобесхрабрени, претставничките на понежниот пол остануваат кај типот на возило комби, а 32% од нив изјавиле дека брендот “Мерцедес” е најчесто користен автомобил.


Спортските автомобили се исто така меѓу посакуваните, а малите автомобили кабрио или големите елегантни џипови се на изборот на 22% од анкетираните жени, велат од изданието една.