Loading...

Што може да случи ако спржите јајца со помош две дрвени лажици (видео)


Мора да признаеме дека знаеме многу начини на кои да го подготвиме јајца. На око, варени, пржени и уште доста различни варијани, за кои нема да ни дојде времето да објаснуваме.

А сепак се покажа дека има начин за кој не знаевме. Пржени, но не во тава, туку во длабок сад со масло. Ова се случува со помош на две дрвени лажици. Задолжително дрвени! Во спротивно би се запалиле. Маслото е премногу топло и металот не е соодветен.

И како што рековме високата температура , треба да имаме на ум дека е пожелно таа да достигне 230 С. Само така ефектот ќе биде позитивен.

А каков е ефектот , ќе се запрашате ? Се разбира, вкусен. Погледнете накратко :